Je bent hier: Hoofdpagina Contactgegevens


Je kunt mij een email sturen op edens@weerfotografie.nl. Alles wat betreft fotografie, foto's kopen, vragen over de site en dergelijke moet je naar dit email adres sturen.

Alvorens mij te emailen, lees eerst de vragen en antwoorden om te zien of je vraag daar beantwoord wordt.

Als je geen antwoord hoeft maar alleen iets wilt zeggen kun je ook een bericht achterlaten in het gastenboek.

Ik krijg vaak emails met de volgende onderwerpen. Ik noem dit hier op voor ons beider gemak: wellicht hoef je mij geen email te sturen als je vraag hier al beantwoord wordt. Dat scheelt ons moeite!

 • Gebruik van foto in website
  Persoonlijke pagina's: niet toegestaan.
  Non-profit organisaties: stuur een email voor toestemming.
  Commerci

 • Gebruik van foto in nieuwsbrief, tijdschrift, boek, poster e.d.
  Stuur een email voor meer informatie. Noem alstublieft alle relevante details zoals aantal te publiceren exemplaren, hoe en waar de foto gepubliceerd wordt (bijv 1/4 paginagrootte, of volledige pagina, voorzijde of achterzijde, etc), de taal, beschikbaarheid van het boek/tijdschrift e.d. Hoe beter ik op de hoogte ben van het project, des te beter kan ik de vergoeding en rechten vastleggen.

 • Gebruik van foto voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden zoals proefschrift, artikel, lesmateriaal e.d.
  Docenten die mijn foto's voor colleges / lessen willen gebruiken hebben daarvoor mijn toestemming. Ik raad je zelfs aan om deze foto's daarvoor te gebruiken!

  Voor educatieve of wetenschappelijke doeleinden (maar daar valt een persoonlijke webpagina bijvoorbeeld niet onder, zie boven) kun je mijn foto's, onder de voorwaarde dat je mijn copyright en website in het drukwerk noemt: "(c) Harald Edens, gereproduceerd met toestemming" of soortgelijk. Tevens dien je natuurlijk in de referentielijst van je werk (indien van toepassing) de bron ook te vermelden.

  Ik ben niet in staat grotere foto's of diakopie

 • Link naar deze site
  Hiervoor hoef je geen toestemming te vragen, je mag altijd naar deze site linken. Bedankt en als je wilt kun je mij even een bericht sturen zodat ik ook jouw site kan bekijken.

 • Verzoek tot plaatsen van link
  Als je vindt dat je site bij de links op deze site behoort te staan kun je mij een email sturen. In het algemeen link ik alleen naar relevante sites die ook naar mijn site verwijzen.

 • Toestemming voor gebruik van foto in achtergrond van website of email, e.d.
  Niet toegestaan.

 • Toestemming om foto's in fotocollecties elders op internet te plaatsen
  In vrijwel alle gevallen sta ik dit niet toe.

 • Toestemming voor gebruik van foto's in een project op school, ieder niveau
  Ik ontvang veel emails van ouders van kinderen, voor toestemming om mijn foto's te gebruiken voor een spreekbeurt, verslag e.d. Dit valt onder educatief gebruik van mijn foto's en je hoeft daarvoor niet mijn expliciete toestemming via email te vragen. Ik vraag alleen dat mijn naam bij elke foto staat, als dat van toepassing is.