Je bent hier: Hoofdpagina foto's bestellen


Bestellen van foto's

Bekijk de fotocollectie en wanneer je een foto ziet die je zou willen hebben, kies dan het formaat en klik op de knop 'voeg toe aan bestelling'. De foto wordt dan aan je bestelling toegevoegd en je gaat dan naar een pagina met je bestelling. Je kunt verder kijken in de fotocollectie en eventueel meer foto's toevoegen, of de bestelling meteen plaatsen.

Fotoformaten

De beschikbare fotoformaten en de prijzen staan hieronder vermeld. De prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Formaat (cm)13x1820x2530x4540x5040x6050x7560x9090x135120x150120x180
Prijs (EUR)4.9017.5054.0069.0083.00124.00178.00379.00574.00679.00

Foto's tot 20x25 cm worden ofwel op Kodak danwel op Fuji fotopapier afgedrukt door een standaard fotolab. Grotere formaten worden afgedrukt op Fujicolor Crystal Archive papier met een Lightjet afdrukprinter bij een professioneel fotolab. De Lightjet printer drukt uitvergrotingen af op fotografisch papier met behulp van drie lasers (rood, groen en blauw) en levert daarbij de hoogst mogelijke kwaliteit afdrukken. Ik lever alleen niet-ingelijste foto's op mat of glanzend fotopapier.

Fotokwaliteit

Lightjet printers kunnen digitale foto's op tenminste 150 DPI afdrukken zonder zichtbaar verlies van kwaliteit wegens de zeer goede interpolatietechniek die de machine gebruikt. Aangezien ik mijn dia's tot 4000 DPI kan inscannen raad ik je aan een afdruk niet groter dan 60x90 cm te bestellen. Ik stel grotere formaten beschikbaar maar houd er rekening mee dat de resolutie niet optimaal kan zijn, en zulke foto's moeten dan ook van enige afstand bekeken worden en niet van zeer dichtbij.

Kleur: Afhankelijk van je monitor kunnen de eigenlijke afdrukken een iets andere kleurbalans hebben dan je gewend bent te zien op je monitor. Kleine afwijkingen in de kleurbalans tussen die van je monitor en de afdruk zijn mogelijk en ik neem aan dat je van dit feit op de hoogte bent bij het bestellen van foto's.

Levertijd

Zodra ik een bestelling ontvang scan ik de dia of het negatief op hoge resolutie in en maak de scan klaar voor de afdruk bij het fotolab. Dit kost me meestal een dag. Vervolgens kost het enkele dagen tot een week voor het lab om de foto af te drukken en naar mij te sturen. Vervolgens stuur ik de foto op. Omdat ik tijdelijk in de Verenigde Staten woon en de afdrukken ook daar gemaakt worden kan de verzending naar Nederland ongeveer een week duren. Houd rekening hiermee wanneer je een foto als cadeau voor iemand anders bestelt.

Opmerkingen

  • 35mm-filmformaat afdrukken met een formaatverhouding van 2:3 moeten worden afgesneden indien het fotopapier niet deze verhouding heeft, om de afdruk in de breedte op het papier te passen. Ik verwijder het deel van de opname dat het minst interessant is.

  • Foto's tot 20x25 cm worden in een vlakke envelop verstuurd. Grotere foto's stuur ik in dezelfde verpakking als die gebruikt wordt door het fotolab (meestal enkele vlakke kartonnen platen met daartussen de foto, of in een koker).

  • Ik accepteer de volgende betalingsmethoden:
    1. creditcard, via Paypal (een Engelstalige site)
    2. bankoverschrijving naar mijn ABN-AMRO bankrekening

  • Ik verwerk de bestelling wanneer de betaling gedaan is. Paypal is aan te raden wanneer je wilt dat ik onmiddellijk de bestelling in behandeling neem, omdat ik dan direct je betaling ontvang.

  • Ik stel onder geen voorwaarde digitale bestanden beschikbaar voor eigen gebruik. Ik verkoop alleen reproductierechten van digitale bestanden aan bedrijven zoals uitgeverijen.