Je bent hier: Hoofdpagina Literatuur Wolken


Kies een categorie om de desbetreffende boekrecenties te zien, of bekijk alles.

Optische verschijnselen
Bliksem
Wolken
Overig 1. Tornado Alley
  Howard B. Bluestein
  Oxford University Press (1999) - ISBN 0-19-510552-4

  Bluestein's Tornado Alley is een van de bekendste introducties van hoe supercell buien en tornado's ontstaan. Het boek bevat veel spectaculaire kleurenfoto's. Het verhaal is soms wat chaotisch lezen, maar wel erg interessant.

 2. Under the Whirlwind
  Arjen and Jerrine Verkaik
  Whirlwind Books, Elmwood, Ontario, Canada (1997) - ISBN 0-9681537-0-4

  Verkaik is een bekende weerfotograaf en schrijver. Dit boek is gemakkelijk om te lezen, en bevat veel verhalen over gebeurtenissen in verband met tornado's, waarvan sommige echt bizar zijn.

 3. Spacious Skies
  Richard Scorer / Arjen Verkaik
  David & Charles, Newton Abbot, London (1989) - ISBN 0-7153-9139-9

  Dit boek is een tussenvorm van fotocollectie en referntie. Veel volkvormen en varieteiten worden beschreven en aangevuld met (satelliet)foto's. Ik vind zelf dit boek erg fraai, ondanks het feit dat er veel verschijnselen niet in beschreven worden die er eigenlijk in zouden horen te staan.

 4. Noctilucent clouds
  M. Gadsden, W. Schroeder
  Springer-Verlag (1989) - ISBN 0-387-50685-3

  Een standaardreferentie over lichtende nachtwolken. Het boek is universitair niveau en gaat over onderzoek naar lichtende nachtwolken. Een nadeel van dit boek is dat het erg duur is en moeilijk te krijgen. Het boek bevat een uitgebreide refentielijst naar wetenschappelijke artikelen over lichtende nachtwolken.