Je bent hier: Hoofdpagina Over de site Veranderingen


Veranderingen in de nieuwe versie van de site
Navigatie van en informatie over de site
Statistieken van de fotocollectie
Onaansprakelijkheid

Het heeft even geduurd (zacht uitgedrukt) maar eindelijk heb ik een nieuwe versie van de site klaar. Ik kreeg al enkele emails van mensen dat er niets meer gebeurde aan de site - dat was irritant want ik had een bijna volledige nieuwe variant offline waarin ik werkte.

De volgende punten zijn de meest ingrijpende veranderingen in de nieuwe versie:

  • Structuur: alles is geprogrammeerd in een scripttaal (PHP) in plaats van direct HTML, en alle foto's en fotobeschrijvingen zijn ondergebracht in een SQL database. Het bijhouden van de site zonder een dynamische methode was niet meer haalbaar. De site is nu meer consistent en bestaat uit slechts een paar scriptbestanden in plaats van de honderden losse HTML bestanden. Daarom zal ik beter in staat zijn dingen toe te voegen later. De site is ook minder vatbaar voor verkeerde interne links.

  • Fotocollecties: sommige albums bevatten maar één or enkele foto's. Veel van de ongeveer 600 rolletjes film die ik heb volgeschoten in de laatste jaren heb ik nog niet kunnen scannen en bewerken. Dat betekent dat sommige foto's die wel online staan al ouder zijn en met minder hoge kwaliteit camera's genomen zijn. Kom gerust later nog eens terug voor nieuwe foto's!

  • Er is ook een nieuwe categorie: de categorie met overige foto's. Deze categorie documenteert verschijnselen die op de een of andere wijze met het weer te maken hebben maar die niet passen in de andere vier categorieën. Deze categorie is nog in een beginstadium.

  • De gast-fotocollectie is verdwenen: ik besloot deze niet meer online te hebben omdat ik te weinig tijd had om het bij te houden, en dat was niet aardig voor diegenen die de moeite deden om foto's te sturen. Ik weet niet of ik later eens zoiets opnieuw kan doen; er is geen gemakkelijke manier om het in de site onder te brengen. Maar sommigen stuurden mij foto's die nooit online kwamen, waarvoor mijn oprechte excuses. Veel van de foto's waren erg mooi of bijzonder.

  • Foto's verkopen: vanaf nu kun je online foto's bestellen. Meer informatie hierover staat op de bestelpagina

Dit zijn de meest ingrijpende veranderingen. Ik hoop dat je met plezier deze site zult bekijken. Ik heb veel late uren gespendeerd met kleine vierkant computerogen om de nieuwe site te programmeren - omdat mijn studie zo weinig vrije tijd toelaat. De site is verre van klaar, maar wel in staat van publicatie.

Tenslotte: heb a.j.b. geduld met me in de komende maanden terwijl ik alle mogelijke fouten in de site herstel. Ik kan sommige van de dingen op de site niet echt testen alvorens de site op de server te plaatsen.

Harald Edens,
17 Dec. 2002
herzien op 8 Augustus 2005